Tortilla - wrapy (6 placków) OLD EL PASO bez glutenu
Placki do tortilli - idealne do przygotowywania słynnej meksykańskiej przekąski. W opakowaniu znajduje się 6 placków pszenicznych w sam raz na tortille.
Skład: skrobia z tapioki 53%,woda,mąka z białej kukurydzy 8%,stabilizatory: gliceryna ,guma ksantanowa, mąka z nasion quinoa 4%,mąka z amarantusa,emulgator:mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych,sól spożywcza.
Wartość odżywcza na 100 g:
- Wartość energetyczna: 1125 kJ / 266 kcal
- Tłuszcz: 1,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
- Węglowodany: 59,2 g
- w tym cukry: 2,3 g
- Białko: 1,9 g
- Sól: 1,17 g
Sposób przygotowania:
- W mikrofali: kilkukrotnie nakłuć opakowanie foliowe i włożyć do mikrofali. Moc mikrofali ustawić na 800 W i podgrzewać przez 35 sekund. Tortille wyjąć z opakowania foliowego.
- W piekarniku: piekarnik nagrzać do 140°C. Wyjąć tortille z opakowania foliowego. Każdą tortillę od siebie oddzielić i owinąć folią aluminiową. Piec 10 minut.
Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce. Produkt nadaje się do zamrożenia. W przypadku gdy produkt jest zamrożony należy go rozmrozić przed użyciem i nie zamrażać ponownie.
Opakowanie
- Masa netto: 216 g
- Rodzaj opakowania: folia