Tortellini z Grzybami ARRIGHI 250g
Ciasto na klasyczne polskie pierogi bądź uszka jest dość miękkie i nieco grubsze. Natomiast na tortellini i ravioli włosi robią sprężyste gładkie ciasto jak na makaron i wałkują je wyjątkowo cienko. Ciasto gotuje się „al dente” i stąd zbliżenie do makaronu. Małe pierożki najczęściej nadziewane są farszem mięsnym, grzybowym lub serowym. Podaje się je jako odrębne danie z różnymi sosami bądź czystymi zupami, jak barszcz czy rosół.
SKŁADNIKI
- Mąka z pszenicy twardej durum, jaja kurze 14,6%, bułka tarta (mąka, sól, drożdże), olej roślinny, grzyby (boletus edulis) 4,9%, płatki ziemniaczane, ser (mleko, sól, podpuszczka), serwatka w proszku, sól, aromaty
- Kod CN: 1902 20 99
ALERGENY
- Łubin i produkty pochodne: Nie
- Ryby i produkty pochodne: Nie
- Jaja i produkty pochodne: Tak
- Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
- Mięczaki i produkty pochodne: Nie
- Zboża zawierajace gluten: Tak
- Orzechy: Nie
- Soja i produkty pochodne: Nie
- Gorczyca i produkty pochodne: Nie
- Seler i produkty pochodne: Nie
- Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
- Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
- Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 12,9 g
- Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0 g
- Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 12,9 g
- Wielkość porcji: 100 g
- Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
- Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 65,7 g
- Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0 g
- Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1600 kJ/100g
- Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0 g
- Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 379 kcal/100g