Balocco Torte in Festa - pistacchio e noccia 400g
Babka z kremem pistacjowo-orzechowym
Wyrób cukierniczy wypiekany na naturalnym zakwasie, nadziewany kremem pistacjowym (8,8%) i kremem z orzechów laskowych (8,8%), z saszetką odtłuszczonego kakao i cukru do dekoracji (2,5%).
Składniki: mąka pszenna - cukier - świeże jaja* 16,7% - masło - syrop glukozowy - oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy - palmowy - rzepakowy) - drożdże naturalne 4,2% (mąka pszenna - woda - drożdże) - emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych - odtłuszczone mleko w proszku – glukoza – pasta z orzechów laskowych 0,7% - alkohol – aromaty - sól – pasta z pistacji 0,4% - kakao w proszku - substancja zagęszczająca: pektyna - substancja konserwująca: sorbinian potasu. Barwnik: koncentrat z marchwi, dyni i spirulina. Może zawierać orzechy, soję i gorczycę. Worek cukru z kakao odtłuszczonym (kakao odtłuszczone 50% - cukier - skrobia pszenna). Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Zdjęcie na opakowaniu służy wyłącznie do prezentacji produktu.
*Od kur z wolnego wybiegu.
Data ważności widoczna na opakowaniu.
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna 402 kcal
Tłuszcz 18 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6,5 g
Węglowodany 50 g
w tym cukry 26 g
Białko 7,6 g
Sól 0,51 g
Wyprodukowano we Włoszech.