KLASYCZNY TORT MIODOWO-CYTRYNOWY MARLENKA 800g
W 2003 roku Ormianin Gevorg Avetisyan wraz z siostrą założył we Frydku-Mistku, w Republice Czeskiej firmę MIKO International sro. , która zaczęła produkować „cud z miodu", czyli torty Marlenka® według staroormiańskiej rodzinnej receptury. Aromatyczne, słodkie i wilgotne ciasto otrzymało swoją piękną nazwę na cześć mamy i córki właściciela. Do produkcji miodowników zastosowano starannie wybrane, najwyższej jakości składniki, m.in. naturalny miód sprowadzany z serca Beskidów.
Dzięki temu torty Marlenka® nie zawierają konserwantów ani barwników chemicznych i jako jedyne torty w Czechach dostały oznaczenie NATURAL PRODUCT oraz najwyższą klasę jakości "A", przyznawaną przez czeskiego ministra rolnictwa. Firma Marlenka International s.r.o. jest producentem certyfikowanym zgodnie z międzynarodowym standardem jakości żywności i bezpieczeństwa żywności IFS w najwyższej kategorii A. Marlenka® spełnia także rygorystyczne wymagania prawne dla dostawców żywności oraz zapewnia najwyższy poziom ochrony konsumenta końcowego zgodnie z międzynarodowym standardemBRC w najwyższej kategorii A. Jednocześnie dzięki swojej recepturze produkty Marlenka® bardzo długo zachowują swoją świeżość, co wyróżnia je mocno na tle konkurencji.
Klasyczny tort miodowcytrynowy MARLENKA
Jest to smaczny, słodki, tworzony według oryginalnej receptury miodownik. Zawiera w sobie pyszną masę karmelowo-cytrynową. Z góry posypany jest kawałkami orzechów. Ciasto u producenta jest zapakowane z ochronną atmosferą w srebrną, termozgrzewalną folię oraz dodatkowo w mocne kartonowe pudełko. Dzięki recepturze oraz specjalnemu pakowaniu zachowuje długotrwałą świeżość:
do 75 dní - przechowywany w temperaturze od 8 - 25°C
do 6 miesięcy - przechowywany w temp. do do 8°C
do 12 miesięcy - przechowywany w temp. do -15°C