Wspaniały krem czekoladowo orzechowy, który ma jedynie 5 g węglowodanów poza poliolami. Trzeba jednak zaznaczyć, że oprócz stwii słodzony jest maltitolem, w związku z tym polecany jest on osobom, którym ten rodzaj alkoholiwielowodorotlenowych pasuje w diecie.
Krem kakaowo – orzechowy ze stewią bez dodatku cukru Torras 200g
Składniki: substancja słodząca (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), oleje i tłuszcze roślinne (kokosowy, słonecznikowy i kakaowy), masa z orzechów laskowych (10%), mleko pełne w proszku, odtłuszczone kakao w proszku, serwatka (z mleka), emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat wanilii i orzechów laskowych. Masa kakaowa min. 7,5%. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze na 100g:
wartość energetyczna: 1935 kJ/468 kcal
tłuszcz: 32 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
węglowodany: 53 g
w tym cukry: 3,5 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 48 g
błonnik: 3,3 g
białko: 5,2 g
sól: 0,07 g
Informacje dla diabetyków
1 WW=35 g, 1WBT=31 g wg SGGW