TOM YUM. MOJA PODRÓŻ MÓJ SMAK TAJLANDIA
WIT-KOSSOWSKA IZABELLA
- Wydawca: SBM
- Rok wydania: 2023
- Oprawa: TWARDA
- Ilość stron: 192
- ISBN: 978-83-8348-079-4
Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. Śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że – podobnie jak inne kuchnie narodowe – jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny smak. Bazując na tym, co świeże i sezonowe, tradycyjne i nowoczesne zarazem, kuchnia tajska jest pyszna i zdrowa. Izabella Wit-Kossowska – dziennikarka, redaktorka. Fascynują ją ludzie i ich historie. Uważa, że dobre pytania są lepsze niż łatwe odpowiedzi. Nie może żyć bez jazzu, papryczki chili i kawy, o której napisała książkę Historia kawy, czyli opowieść o najważniejszym napoju świata (Wydawnictwo SBM, 2021). Wszędzie, gdzie może znaleźć chociaż jedną z tych rzeczy, jest u siebie. Także w Tajlandii.
zamówienie złożone do godziny 12:00 zostanie zrealizowane do 2 dni roboczych, natomiast po godzinie 12:00 realizacja odbywa się w przeciągu 3 dni roboczych