Składniki: sól, galangal, trawa cytrynowa, cukier, olej sojowy, wzmacniacz smaku, E621, skórka z limonki kaffir, szalotki, korzeń kolendry, chili, regulator kwasowości E330
Po otwarciu przechowywać w lodówce do max. 5 dni.
Wartości odżywcze dla 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 899 kJ / 216 kcal
Tłuszcze - 13 g
W tym nasycone - 12 g
Węglowodany - 20 g
W tym cukry - 12 g
Białko - 3,1 g
Sól - 26 g
Najlepiej spożyć przed: 14.06.2022
Waga netto: 400 g
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Sposób przygotowania kurczaka Tom Ka;
zagotować 250 ml mleka kokosowego. Dodać 500g piersi z kurczaka i 50g pasty Tom Ka.Gdy mięso będzie gotowe dodać 500 ml wody i pozostawić na wolnym ogniu. Ponownie dodać 250 ml mleka kokosowego i dalej powoli gotować. Doprawić sosem rybnym i sosem z cytryny.