Tofu naturalne 200 g Bio
- Producent: Symbio
- EAN: 5903874568667
- Masa netto (g): 200
- Waga (g): 210.000
- Certyfikat: Bio
- Wegański: tak
- Wegetariański: tak
- Bez glutenu: tak
Tofu jest produktem powstającym z soi, pochodzącej z kontrolowanych upraw ekologicznych. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka. Ekologiczne tofu naturalne ma delikatny smak i wyjątkowo lekką, sprężystą strukturę.
Składniki:
ekstrakt z nasion ekologicznej soi (92%), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, woda, sól morska
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 601 kJ / 144 kcal,
- Tłuszcz 8,5 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g,
- Węglowodany 0,8 g,
- w tym cukry 0,4 g,
- Białko 16 g,
- Sól 0,8 g.
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. od +2 °C do +6 °C. Należy spożyć w ciągu trzech dni.
Informacja alergenna:
Produkt może zawierać łubin, sezam.
Dane producenta/dystrybutora:
Symbio Polska S.A., ul. Energetyków 23-25A lok. 100, 20-468 Lublin, Polska