SKŁADNIKI tłuszcz kakaowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Tłuszcz kakaowy produkowany jest poprzez delikatne tłoczenie prażonych ziaren kakaowych. Jest cudownie aromatyczne w smaku i zapachu. Idealne do deserów, ciast oraz czekolad.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 3700 kJ / 900 kcal Tłuszcz - 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 60 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g
UWAGA Tłuszcz kakaowy w temperaturze do 28 stopni Celsjusza ma konsystencję stałą. W celu zmiany konsystencji na płynną umieścić produkt w kąpieli wodnej w temperaturze od 28°C do 36°C.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i źródeł ciepła.