ELEGANCKI, PRAKTYCZNY I SOLIDNY!
Wysokiej jakości tłuczek do rozbijania mięsa wieprzowego, drobiowego oraz ryb.
Wygodny w użyciu i bardzo praktyczny. Charakteryzuje się wysoką jakością oraz uniwersalnością. Przeznaczony jest do użytku w profesjonalnej kuchni oraz w warunkach domowych.
Dwustronna końcówka z jednej strony posiada drobne piramidki do ubijania delikatnych mięs, natomiast z drugiej strony są piramidki duże, które pomogą w ubiciu twardego mięsa.
Tłuczek może się wielu osobom wydawać rzeczą zbędną w kuchni – w końcu podobny efekt można osiągnąć bez jego używania.
Okazuje się jednak, że nawet tak pozornie nieistotny detal może odmienić całkowicie sposób przygotowywania i smak mięsa.
Tłuczenie jest polecane nie tylko przed smażeniem, ale również przed pieczeniem czy duszeniem mięsa. Dzięki temu jego kawałki są cieńsze i szybciej ulegają obróbce cieplnej, a ponadto nie przypalają się z zewnątrz i nie pozostają jednocześnie surowe w środku.
Dobrze rozbite mięso jest więc gwarancją szybszego przyrządzania i znacznie lepszego smaku Twoich potraw.
Marzysz o pysznym, soczystym kotlecie schabowym i nie wiesz, jak uzyskać efekt jak w najlepszych restauracjach? Kluczem do sukcesu jest odpowiednie przygotowanie mięsa przed smażeniem. Zapewni je solidny tłuczek do mięsa, który pomoże Ci uzyskać idealną formę i smak kotletów
Przy pomocy tłuczka poradzisz sobie z ubiciem każdego mięsa.
Wykonany został z wysokiej jakości stali nierdzewnej.
Antypoślizgowa rączka zapewni komfort pracy.
SPECYFIKACJA:
- wykonanie: stal nierdzewna
- długość całkowita: 22 cm
- szerokość: 5 cm
- część ubijająca ( średnica ): 4 cm
- waga 200 gram
- możliwość mycia w zmywarce
Tłuczek łatwy w utrzymaniu czystości.
Można myć pod bieżącą wodą przy użyciu detergentów oraz w zmywarce.