Pojemnik próżniowy do marynowania mięs marki Tomorrow's Kitchen - Vacuum, wykonany z wysokiej jakości tworzywa.
Zastosowanie pojemnika próżniowego skraca czas marynowania potraw do kilku minut w związku z polepszeniem przenikania marynaty do wnętrza potrawy, dzięki wytworzonej próżni. Idealny do przygotowania mięs, ryb, drobiu i warzyw.
Pojemność pojemnika 2,5 litra - zawiera również pompkę próżniową.
Zalecenia:
- Nie należy w pojemniku przechowywać gorących produktów w szczególności pod ciśnieniem
- Przechowywanie produktów spożywczych pod ciśnieniem nie zapobiega rozwojowi bakterii
- Pokrywa podczas marynowania powinna być czysta
- Należy przestrzegać zaleceń producenta i nie przekraczać ilości maksymalnych ruchów pompką podczas usuwania powietrza z pojemnika: pełny pojemnik - maksymalnie 10, 1/2 pojemnika - max 25!
- Przekroczenie może spowodować uszkodzenie pojemnika - pęknięcie pokrywy!
Nasza rada - pojmujemy do momentu, kiedy nie możemy zdjąć pokrywy z marynatora. Chwytamy delikatnie za brzeg pokrywy i podnosimy, jeśli nie spada zaprzestajemy pompowania. Czyli im więcej produktów włożyliśmy do pojemnika, tym mniej pozostaje wolnej przestrzeni a tym samym należy krócej pompować.
Pompujemy powoli sprawdzając pokrywkę. Nie pompujemy szybko. W przypadku dużych pompek z TK nie ma "klikania" sygnalizującego próżnię a tym samym koniec pompowania. W momencie pojawienia się próżni - pompka stawia lekki opór.
Przybliżone wymiary całkowite: wysokość 10 cm, długość 27 cm, szerokość 27 cm
Pojemność: 2,5l
TK-2977460