Sproszkowane owoce Baobabu
Marka: This is BIO®
Postać: proszek
Zawartość opakowania: 110g
Ilość porcji: 37
Certyfikat eko: TAK
Produkt przebadany laboratoryjnie: TAK
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian
Produkt nie zawiera: GMO oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń i alergenów.
Sposób użycia: Porcję 3g (1 płaska łyżeczka do herbaty) zmieszać z wodą, sokiem, mlekiem, jogurtem lub użyć jako dodatku do koktajli, sałatek i potraw. Możesz także dodać go do zdrowych wypieków.
Kraj pochodzenia surowca: Mozambik
Owoce Baobabu od setek lat stanowią istotny element diety w krajach Afryki. Doceniane są za swój delikatne cierpki, kwaśny smak i liczne właściwości odżywcze.
Są świetnym źródłem:
- Witaminy C - której zawierają 300mg na 100g
- Witamin B2 i B3
- Potasu
- Błonnika
- Przeciwutleniaczy
This is BIO® używa wyłącznie w 100% organicznych, suszonych, sproszkowanych owoców Baobabu (Adansonia digitata). Nasze owoce Baobabu są hodowane w kontrolowanych ekologicznych warunkach.
Produkt jest całkowicie wolny od GMO, pestycydów oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń i alergenów.
Dzięki temu masz pewność, że spożywasz produkt najwyższej jakości.
Skład:
- sproszkowane owoce Baobabu (Adansonia digitata).*
* certyfikowany składnik ekologiczny.
Przepis na syrop jak z Małego Księcia, potrzebujesz tylko:
- 2 łyżek stołowych sproszkowanej dzikiej róży,
- 2 łyżek stołowych sproszkowanego baobabu,
- ¼ łyżeczki sproszkowanych goździków
- 2 łyżek stołowych miodu lub, w wersji wegańskiej, lucumy
- soku z 2 cytryn lub pomarańczy
- kilku łyżek wody
Składniki zmieszaj w kielichu blendera na gładką masę, zależnie od tego czy użyjesz lucumy czy miodu, możesz dodać "na oko" wodę, tak aby płyn nie był za gęsty.
Przelej syrop do słoika i przed każdym użyciem wstrząśnij. Pij 4-6 razy dziennie po 2 łyżki stołowe solo lub rozrobione z ¼ szklanki ciepłej (do 42℃) wody.