Termometr kuchenny TFA 14.1500 elektroniczny z sondą szpilkową do piekarnika Termometr dedykowany jest do zastosowań w gastronomii – służy do ciągłej kontroli temperatury potraw (w tym cieczy) nie tylko na ich powierzchni, ale również w środku, np. pieczonego mięsa. Termometr wyposażony jest w sondę szpilkową (wbijaną) o długości 105 mm umieszczoną na przewodzie o długości około 100 cm. Sondę można umieścić np. w piekarniku (wbijając w mięso), natomiast przewód należy wyprowadzić przez uszczelkę na zewnątrz i przypiąć do konsoli ustawionej poza zasięgiem wysokiej temperatury. Termometr posiada m.in. funkcję pamięci wartości maksymalnej i minimalnej, jak również możliwość ustawienia wartości alarmowych (górnych i dolnych) temperatury. Instrument wyposażony jest dodatkowo w zegar, minutnik i stoper. W celu wygodniejszego użytkowania urządzenie jest składane, a w jego tylnej części znajduje się magnes.
Dlaczego warto?
- dokładny pomiar
- sonda szpilkowa 105 mm
- magnez do bezawaryjnego powieszenia
Zawartość zestawu
- termometr kuchenny
Instrukcja obsługi on-line
- aby pobrać instrukcję obsługi przejdź poniżej do działu Dodatkowe informacje