MĄKA Z SORGO BEZGLUTENOWA BIO 450 g - PROBIO
PROBIO
- Masa netto (g): 450
- Min. termin przydatności (w dniach): 60
- Wegetariański: TAK
- Wegański: TAK
- Kraj Producenta: Czechy
- Certyfikat BIO: JEST
- Bez glutenu (w składnikach): TAK
- Bez glutenu (deklaracja): TAK
- Wymaga chłodzenia: NIE
SKŁADNIKI
mąka z sorgo* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mąka o delikatnej konsystencji idealnie nadaje się do zagęszczania mięsnych i warzywnych dań oraz zup, panierowania, pieczenia ciasteczek, ciast i jako dodatek do pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1529 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 1 g
Białko: 8,8 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sezam
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do 25˚C i wilgotności względnej do 75%.