Sos ZÓŁTE OWOCE TERRAVITA 1 KG
Dzięki szczególnym właściwościom wynikającym z receptury, sosy mogą być stosowane do produktów serwowanych w szerokim zakresie temperatur: od dań na ciepło, po produkty chłodzone i mrożone, takie jak desery i lody.
SKŁADNIKI: cukier, syrop glukozowy, przecier jabłkowy, woda, przecier mango 5%, maltodekstryna, zagęszczony sok z marakui 2%regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca E440i, substancja konserwująca E202, aromaty, naturalny aromat mango, barwnik E100.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna: 261 kcal/1107 kJ
Tłuszcz:0 g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 65 g
w tym Cukry: 56 g
Sól: 0,04 g
Białko: 0,1 g
Zastosowanie: w lodziarniach, kawiarniach i manufakturach. W przemyśle lodowym: stosowanie na powierzchni lodów, tworzą niezastygającą warstwę, dekorują i podnoszą walory smakowe lodów oferowanych w kuwetach, kubkach czy rożkach