Sos Zielone Owoce TERRAVITA 1 KG
Dzięki szczególnym właściwościom wynikającym z receptury, sosy mogą być stosowane do produktów serwowanych w szerokim zakresie temperatur: od dań na ciepło, po produkty chłodzone i mrożone, takie jak desery i lody.
SKŁADNIKI: cukier, syrop glukozowy, przecier jabłkowy, woda, maltodekstryna, koncentrat soku z buraka, zagęszczony sok z winogrona czerwonego 1%, zagęszczony sok z granatu 1%,regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca E440i, substancja konserwująca E202, naturalny aromat, aromat.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna: 261 kcal/1110 kJ
Tłuszcz:0,1 g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 65 g
w tym Cukry: 55 g
Sól: 0,04 g
Białko: 0,1 g
Zastosowanie: w lodziarniach, kawiarniach i manufakturach. W przemyśle lodowym: stosowanie na powierzchni lodów, tworzą niezastygającą warstwę, dekorują i podnoszą walory smakowe lodów oferowanych w kuwetach, kubkach czy rożkach