Sos SŁONY KARMEL TERRAVITA 1 KG
Dzięki szczególnym właściwościom wynikającym z receptury, sosy mogą być stosowane do produktów serwowanych w szerokim zakresie temperatur: od dań na ciepło, po produkty chłodzone i mrożone, takie jak desery i lody.
SKŁADNIKI: mleko zagęszczone słodzone, cukier, syrop glukozowy, woda, substancja konserwująca E202, aromat, tłuszcz roślinny kokosowy, emulgator E471, barwnik E150c.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna: 321 kcal/1355 kJ
Tłuszcz: 5,9 g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
Węglowodany: 66 g
w tym Cukry: 60 g
Sól: 0,74 g
Białko: 2,3 g
Zastosowanie: w lodziarniach, kawiarniach i manufakturach. W przemyśle lodowym: stosowanie na powierzchni lodów, tworzą niezastygającą warstwę, dekorują i podnoszą walory smakowe lodów oferowanych w kuwetach, kubkach czy rożkach