Sos CZEKOLADOWY TERRAVITA 1 KG
Dzięki szczególnym właściwościom wynikającym z receptury, sosy mogą być stosowane do produktów serwowanych w szerokim zakresie temperatur: od dań na ciepło, po produkty chłodzone i mrożone, takie jak desery i lody.
SKŁADNIKI: cukier, syrop glukozowy, woda, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10%, mleko zagęszczone słodzone, substancja zagęszczająca E412, E401, E407, substancja konserwująca E202, naturalny aromat.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna: 275 kcal/1164 kJ
Tłuszcz: 1,6 g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 61 g
w tym Cukry: 45 g
Sól: 0,03 g
Białko: 2,5 g
Zastosowanie: w lodziarniach, kawiarniach i manufakturach. W przemyśle lodowym: stosowanie na powierzchni lodów, tworzą niezastygającą warstwę, dekorują i podnoszą walory smakowe lodów oferowanych w kuwetach, kubkach czy rożkach