Wzorcowy termometr elektroniczny dla przemysłu spożywczego (HACCP) wyposażony w świadectwo wzorcowania.
Elektroniczny termometr DT-1 z czujką/sondą ze stali kwasoodpornej znajduje zastosowanie w laboratoriach, przemyśle spożywczym, mięsnym i gastronomii do kontroli i pomiaru temperatur w zakresie od -50°C do 270°C.
Sonda o długości 10cm przystosowana jest do szybkiego pomiaru temperatury mięsa, mleka i ich przetworów. Sonda posiada dopuszczenie do kontaktu z żywnością.
Sonda zamontowana jest do miernika przewodem o długości 1m.
Konstrukcja obudowy zabezpiecza termometr przed przedostaniem się do wnętrza obudowy płynów takich jak woda, mleko, tłuszcze itp.
DANE TECHNICZNE
- zakres mierzonych temperatur -50°C do 270°C
- zakres temperatur pracy -30°C do 40°C
- rozdzielczość wskazań 0,01°C
- dokładność pomiaru -/+0,1°C
- zasilanie 1/2xAA (Bateria Litowa)
- wyświetlacz LCD 3 1/2 cyfry
- wymiary obudowy 45x100x19 mm
- stopień ochrony obudowy IP66
- wymiary sondy ST01 3x100 mm
- długość przewodu sondy Lp=1 m
- materiał osłony czujnika stal kwasoodporna 1H18N9T
Termometr produkcji polskiej.
Termometr wyposażony jest w świadectwo wzorcowania wystawione przez Laboratorium Producenta.
Wyrób posiada dopuszczenie do kontaktu z żywnością (PZH)
Faktura VAT