Cyfrowy termometr szpilkowy LCD to rewelacyjny niezbędnik w każdej kuchni. Dzięki temu urządzeniu, sprawdzić można dokładnie temperaturę przygotowywanych posiłków.
Przydany w każdej kuchni i w każdym gospodarstwie domowym termometr do pomiaru temperatury pieczonego mięsa, ciast czy rozgrzanego oleju na frytki i innych cieczy, potraw i napojów.
Należy nakłuć potrawę i odczekać do czasu, kiedy wskaźnik osiągnie maksymalny pomiar, oznaczający osiągniętą temperaturę danej potrawy. Zazwyczaj trwa to kilka lub kilkanaście sekund.
Produkt znajduje także zastosowanie w laboratoriach, fabrykach oraz wszędzie tam gdzie istotna jest kontrola nad temperaturą.
Ochronna powłoka zapewnia zabezpieczenie przed ewentualnym uszkodzeniem.
Przykładowe temperatury, jakie powinny osiągać dane rodzaje mięs w ich wnętrzu, oznaczające upieczenie:
Drób: 75 - 80 stopni / Wieprzowina: 70 - 75 stopni / Baranina: 75 - 80 stopni / Schab: 55 - 60 stopni
Dane techniczne:
- Wymiary urządzenia: 23 cm x 2 cm x 2 cm
- Wymiary sondy: długość 14,5 cm, Fi 4 mm
- Wymiary wyświetlacza LCD: 25 mm x 11 mm
- Sonda wykonana ze stali nierdzewnej - trwała i łatwa w czyszczeniu
- Przejrzysty wyświetlacz LCD
- Dokładność: 1°C (przy 80°C)
- Zakres temperatury: -50°C ~ 300°C (58°F ~ 572°F)
- Zasilanie: 1 x bateria 1,5V (AG13) - w zestawie
- Wskaźnik baterii, niskiego poziomu naładowania baterii
- Możliwość zatrzymania aktualnego pomiaru (HOLD)
- Możliwość zapamiętania ostatniego pomiaru
- Odporny na wilgoć
- Skala: °C i °F
- Waga: 28 g
- W zestawie: tuba, osłona zabezpieczająca
Produkt jest nowy, w oryginalnym opakowaniu.
--- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
Nie sprzedaję poza Allegro.
Nie oferuję odbioru osobistego.