Termometr cukierniczy do kontrolowania temperatury 40 - 200 ℃
Termometr do cukru Tala jest niezbędnym narzędziem podczas rozpuszczania cukru, czekolady lub innych wyrobów cukierniczych. Jest to rodzaj termometru używanego do monitorowania temperatury konfitur podczas gotowania. Jest to niezbędne narzędzie w produkcji dżemów, ponieważ precyzyjne kontrolowanie temperatury ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pożądanej konsystencji i smaku produktu końcowego.
DANE PRODUKTU:
- KATEGORIA: AKCESORIA CUKIERNICZE
- RODZAJ: TERMOMETRY CUKIERNICZE
- DŁUGOŚĆ CAŁKOWITA: 30 cm
- KOD PRODUKTU: 3526
Zakres temperatury: 40 - 200ºC.
Użytkowanie:
Temperaturę należy odczytywać przy termometrze zanurzonym do znaku „poziomu cieczy”. Aby uniknąć możliwego uszkodzenia termometra, nie należy wkładać go od razu do gorących płynów. Należy rozgrzewać go powoli, wraz z konfiturą lub inną cieczą. Po użyciu odczekać aż termometr ostygnie, dopiero wtedy myć go ręcznie w ciepłej wodzie. Nie używać termometru w piekarniku.