Termometr Cukierniczy do Konfitur Karmelu TALA
Solidny, duży i czytelny termometr do przetworów.
Idealny m.in. do dżemów, konfitur, karmelu, krówek, toffi - zanurzony w płynie wskazuje moment stężenia przetworów
(decyduje o tym nie gęstość, ale właśnie temperatura - 104 stopnie C).
Obudowa ze stali nierdzewnej i szkła, wodoodporna konstrukcja, wygodna rączka, która może posłużyć także jako haczyk.
Mierzy temperaturę od 40 do 200 stopni C (od 100 do 400 stopni Fahrenheita).
Termometr należy ogrzewać stopniowo (nie wkładać wprost do rozgrzanego płynu).
Myć ręcznie w ciepłej wodzie z płynem do naczyń.
Nie używać w piekarniku i kuchence mikrofalowej.
WYMIARY: 5 x 30 cm (z rączką)
GARŚĆ ZALET:
- oryginalność
- innowacyjność
- doskonała jakość
- funkcjonalność
Stylistyka produktów Tala przywołuje na myśl lata 50. i 60. XX wieku. Obecnie większość produktów Tala wyrabia się ręcznie, często przy użyciu maszyn, które służyły do tego przez dziesięciolecia – na przykład wyprodukowanie miarki kuchennej wiąże się z ponad dwudziestoma różnymi procesami obróbki ręcznej, w których używa się tych samych maszyn, co w latach dwudziestych. Produkty trafiają następnie do opakowań w charakterystyczną, staromodną kratkę. Końcówka do lukrowania wyprodukowana w latach 20. pasuje do dekoratora wyprodukowanego w roku 2013 - miłośnicy marki Tala mogą więc powiedzieć, że używają tych samych przyborów, co niegdyś ich matki i babcie.
Nr oferty xSale 10559260354