TERMOMETR do pieczenia i gotowania 0-100C
Posiada wiele zastosowań - może służyć zarówno do mierzenia temperatury wody służącej do zaparzania kawy, herbaty lub yerba mate, ale doskonale sprawdzi się również do sprawdzenia ciepłoty mleka, stanowiącego uzupełnienie napojów kawowych.
Kontrolowanie temperatury jest niezwykle istotne w procesie przygotowywania różnego rodzaju naparów oraz gwarantuje uzyskanie ich najlepszych właściwości smakowych i aromatycznych.
Termometr ze stali nierdzewnej do kontroli temperatury pieczenia różnego rodzaju mięs.
Posiada klips pozwalający zawiesić go na krawędzi naczynia, w którym przygotowywany jest napój.
Analogowy termometr z wychyłowym wskaźnikiem na szczycie termometru.
Zakres temperatur 0°C - +100°C.
Idealny do pracy w kuchni, np.: pomiaru temperatury mięsa, potraw.
Dane techniczne:
- Zakres temperatur: od 0°C do 100°C
- Dokładność pomiaru: +/-2°C+
- Wysokość 14cm
Termometr nie może pozostawać w piekarniku w trakcie pieczenia, służy tylko do jednorazowej kontroli temperatury podczas pieczenia.