Ten Smak
Panierka American Chickern
Hot
250 g
Chrupiąca Panierka American Chicken Hot to szybki i prosty sposób na przygotowanie chrupiących potraw z kurczaka w domu. Wystarczy zapanierować i usmażyć mięso.
W panierce można przyrządzić pałeczki, polędwiczki, filety, zarówno z kurczaka jak i innego mięsa drobiowego. Przygotowane w panierce mięso jest soczyste i chrupiące.
Kurczak w Chrupiącej Panierce American Chicken Hot sprawdzi się jako danie obiadowe, a także jako przystawka. Panierka została wyprodukowana z naturalnych składników.
Sposób przyrządzenia:
Skrzydełka myjemy i kroimy na 3 części, najmniejszą część – lotkę usuwamy. Do 1/4 szklanki zimnej wody wsypujemy 1 stołową łyżkę Panierki American Chicken Hot. Pokrojone skrzydełka przekładamy do miski, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Pozostałą panierkę przesypujemy do miski. Po 4 szt. zamarynowanych kawałków mięsa przekładamy do miski z panierką (nie osuszamy), a następnie równocześnie ugniatamy wszystkie kawałki mięsa. Po każdym ugnieceniu obficie przesypujemy mięso panierką, aby kawałki mięsa nie posklejały się.
Zapanierowane skrzydełka wyjmujemy z panierki po 2 kawałki i otrząsamy z jej nadmiaru. Mięso otrząsamy uderzeniem nadgarstka o nadgarstek. Zapanierowane mięso układamy na durszlaku lub sitku, a następnie zanurzamy na 3 sekundy w naczyniu z zimną wodą. Przy pomocy widelca lub szczypcy ponownie przekładamy skrzydełka do miski z panierką i obficie przesypujemy, zachowując szczególną uwagę, aby mięso nie posklejało się. Następnie równocześnie ugniatamy wszystkie kawałki mięsa. Po każdym ugnieceniu obficie przesypujemy panierką, aby skrzydełka nie posklejały się. Mięso ugniatamy 5 – 6 razy. Zapanierowane mięso wyjmujemy z panierki po 2 kawałki i uderzając nadgarstek o nadgarstek otrząsamy z nadmiaru panierki. Przyrządzone mięso smażymy w głębokim oleju w temperaturze 180 stopni C przez 8 minut. Czynności powtarzamy z pozostałym mięsem.
Składniki:
mąka (zawiera gluten), sól, przyprawy.
Produkt może zawierać: seler, mleko (łącznie z laktozą), soję, nasiona sezamu, gorczycę.