Tekstura zagęszczająca Xantana 600 g TEX23 Texturas
Tekstury | Ferran Adria Texturas
Cena: 166.05 zł brutto
ZASKAKUJĄCE TEKSTURY
Tekstura zagęszczająca Xantana 600 g należy do linii produktów, których główną cechą jest możliwość spożywania ich bezpośrednio albo samodzielnie jak i w mieszaninie z innymi składnikami i preparatami. Są to produkty o różnych właściwościach, ale z jednym wspólnym mianownikiem - mają szczególne struktury, indywidualne i niepowtarzalne dla każdej z nich. Musujące w przypadku Fizzy, lekkie jak Malto i Yopol oraz chrupiące jak Crumiel, Trisol i Crutomat.
Tekstura zagęszczająca Xantana 600 g ma aromat i teksturę, które stanowią fantastyczne, zaskakujące rozwiązania na wykończenie przepisów, zarówno na słodko i słono.
Tabela właściwości tekstur oraz deklaracja zgodności do pobrania poniżej.
Tekstura zagęszczająca Xantana otrzymywana jest przez fermentację skrobi kukurydzianej. To daje gumę z dużą siłą zagęszczającą. Może być napowietrzaczem, czyli utrzyma elementy zawieszone w cieczy. Zatrzymuje gaz.
Drobny proszek. Rozpuszczalny na zimno i ciepło. Zagęszcza alkohole. Odporna na zamrażanie i odmrażanie. Nie traci zdolności zagęszczających. Delikatnie wymieszać, rozpuszcza się sama.
- Waga: 600 g