Tekstura emulsyfikacyjna Natur Emul 500 g 59000025 Sosa
Tekstury Sosa | Sosa
Cena: 142.80 zł brutto
Tekstura emulsyfikacyjna Natur Emul 500 g wykorzystywana jest w procesie emulsyfikacji, który polega na łączeniu ze sobą produktów wodnistych z tłuszczami. Dzięki temu możemy tworzyć jednolite sosy, majonezy, kremy, lody itp. Proces emulsyfikacji pozwoli uzyskać puszyste preparaty oraz pianki.
Do rodziny tekstur emulsyfikacyjnych zaliczamy Lecytynę sojową, Sucro, Glicerynę, teksturę emulsyfikacyjną Natur Emul 500 g, Glicemul czy Pszczeli wosk.
Tekstura emulsyfikacyjna Natur Emul to puder z włókien cytrusowych z gumą ksantanową. Ma właściwości stabilizujące i emulgujące.
Stosować do rzadkiego ciasta lub płynu, który zawiera dużą ilość tłuszczu (zimny lub ciepły) następnie mieszać do połączenia składników. Natur Emul stosowany jest w cukiernictwie i kuchni przy tworzeniu sosów, jako zamiennik tłuszczu.
Delikatnie żółty proszek.
- Waga: 500 g