Wypiekacz do chleba Tefal PAIN TRESORS MAISON
Cechy produktu
- Moc: 610-720W
- Rozmiary chleba: 500g / 750g / 1000g
- Ilość programów 22
- Materiał zewnętrzy: plastik
- Opóźnione uruchomienie: do 15h
- Utrzymywanie ciepła: 1h
- Wyświetlacz LCD
- Ilość programów: 22 - Opis programów na dole aukcji
- 3 specjalne programy bezglutenowe
- Poziomy wypieczenia: 3
- Powłoka formy na chleb: PTFE
- Kształt misy: kwadratowa
- Okienko kontrolne
Zawartość opakowania:
- Urządzenie
- Pojemnik do wypieku
- Mieszadło
- Miarka
- Kubek
- Hak do wyciągania mieszadła
- Kubek 1L do jogurtu
- Książka z przepisami (brak w języku polskim)
- Instrukcja ( w języku angielskim, w języku polskim do pobrania z zakładki DODATKOWE INFORMACJE na dole oferty)
UWAGA: brak instrukcji i naklejek w języku polskim
Wypiekacz domowego chleba Tefal PAIN TRESORS MAISON
Ciesz się świeżym i smacznym domowym chlebem z czymś innym, dzięki sprytnemu podwójnemu dozownikowi, który automatycznie dodaje orzechy, rodzynki i chipsy czekoladowe we właściwym czasie!
Więcej niż piekarnia, przygotowuje również ciasto do pizzy, świeży makaron, marmoladę, płatki owsiane i produkty mleczne.
Jego 22 automatyczne programy obejmują trzy bezglutenowe opcje, z szeroką gamą zdrowych chlebów i ciast wymienionych w broszurze przepisów, a także trzy dodatkowe programy specjalne i pojemnik na jogurt o pojemności 1 litra na przepisy mleczne.
Lekki i kompaktowy, a jego nowoczesny wygląd pasuje do każdej kuchni.
Ciesz się świeżo upieczonym chlebem, kiedy chcesz, dzięki 15-godzinnemu zegarowi: co jest lepszego niż zapach świeżego chleba rano?
Panel sterowania
Intuicyjny panel sterowania z wszystkimi wybranymi parametrami widocznymi na dużym wyświetlaczu dla maksymalnej prostoty.
Timer i funkcja utrzymywania ciepła
Ciesz się smakiem świeżego chleba kiedy tylko chcesz! Możesz opóźnić start pieczenia do 15 godzin, jak również podtrzymać ciepło wypieku do godziny.
3 ustawienia wagi i 3 poziomy wypieczenia
Od 500 g do 1 kg chleba na apetyty duże i małe. Wybierz kolor skórki: od chleba lekko wypieczonego po bardzo chrupiący.
Domowe produkty mleczne - Garnek do jogurtu 1 L
Dzięki automatycznym programom i dodatkowym akcesoriom możesz przygotować domowy jogurt, jogurt pitny i twaróg.
Łatwe czyszczenie
Wyjmowana forma pokryta powłoką nieprzywierającą ułatwia wyjmowanie pieczywa. Możliwość mycia w zmywarce
Aż 22 automatyczne programy
Duża ilość automatycznych programów do wypieku pysznego domowego chleba, w tym programy do wypieku chleba bezglutenowego i żytniego, przygotowywania ciast, pizzy i makaronu, dżemu, owsianki lub jogurtu.
3 specjalne programy bezglutenowe
Dozownik Double Dose, automatycznie dodaje nasiona, bakalie lub kawałki czekolady, we właściwym czasie
22 Programy - opis:
1. Chleb bezglutenowy - Program używany do sporządzania recept o niskiej zawartości cukru i tłuszczu. Zalecamy użycie gotowej mikstury (patrz ostrzeżenia względem używania programów bezglutenowych)
2. Chleb słodki bezglutenowy - Program używany do sporządzania receptur zawierających cukier i tłuszcz (np. brioche). Zalecamy używanie gotowej mieszanki.
3. Ciasto bezglutenowe - Program używany do sporządzania ciast bezglutenowych z proszkiem do pieczenia. Zalecamy używanie gotowej mieszanki.
4. Chleb Pełnoziarnisty Rapid - Użyj tego program do sporządzania receptury szybciej w oparciu o mąkę pełnoziarnistą.
5. Mąka pełnoziarnista - Wybierz tego programu podczas dokonywania receptur w oparciu o mąkę pełnoziarnistą.
6. Chleb bez soli - Chleb jest produktem, który zapewnia największy wkład soli. Zmniejszenie zużycia soli może pomóc w redukcji ryzyko problemów z krążeniem.
7. Chleb super rapid - Chleb wykonany za pomocą szybkich programów jest bardziej zbity niż ten wykonany za pomocą innych programów
8. Chleb żytni - Wybierz ten program przy użyciu dużej ilości mąki żytniej lub innego zboża tego typu (np. mąka gryczana, orkisz)
9. Chleb francuski - Użyj tego programu do wykonania tradycyjnego chleba białego francuskiego z grubszą skórką
10. Chleb słodki - Ten program jest odpowiedni do receptur typu brioche, które zawierają więcej tłuszczu i cukru. Jeśli używasz preparatów gotowych, nie przekraczaj 750g ciasta.
11. Tryb ręczny - Użyj tego programu do ustawienia własnych parametrów do robienia chleba, od temperatury do czasu (patrz tabela poniżej)
12. Pieczywo na zakwasie - Użyj tego programu do sporządzenia receptur do ciasta do pizzy, ciasta na chleb oraz wafli. Ten program nie nadaje się do gotowania żywności
13. Ciasto - Użyj tego programu do robienia ciasta z użyciem proszku do pieczenia. Tylko 750 g jest dostępne dla tego programu.
14. Ciasto kruche - Użyj tego programu do przygotowania domowego ciasta na naleśniki
15. Makaron - Użyj tego programu do sporządzenia receptur dla włoskiego makaronu lub naleśników
16. Tylko gotowanie - Użyj tego programu do gotowania od 10 do 70 min. Można to wybrać:
a) po zakończeniu programu Ciasta na Zakwasie,
b) do podgrzania lub podpieczenia powierzchni już ugotowanej, która wystygła
17. Owsianka - Użyj tego programu do sporządzenia owsianki i puddingu ryżowego. Należy zachować ostrożność przy parze i uwalnianiu ciepłego powietrza przy otwieraniu wieka.
18. Płatki - Użyj tego programu do sporządzania receptur dla puddingu ryżowego, puddingu semolina oraz puddingu gryczanego. Należy zachować ostrożność przy parze i uwalnianiu ciepłego powietrza przy otwieraniu wieka
19. Dżem - Użyj tego programu do przygotowywania gotowych dżemów. Należy zachować ostrożność przy parze i uwalnianiu ciepłego powietrza przy otwieraniu wieka
20. Jogurt - Używany do sporządzania jogurty na bazie pasteryzowanego mleka krowiego, koziego lub sojowego. Włóż jogurt do naczynia (bez pokrywki, ani filtra sera). Po przygotowaniu, schłodź i spożyj w ciągu 7 dni.
21. Jogurt do picia - Użyj jogurtu do picia opartego na pasteryzowanym mleku. Włóż jogurt do naczynia (bez pokrywki). Dobrze strząśnij przed wypiciem. Po przygotowaniu, schłodź i spożyj w ciągu 7 dni.
22. Serek wiejski - Użyj do sporządzenia miękkiego serka białego z serka krowiego lub koziego. Włóż serku w naczyniu jogurtu (bez pokrywki) oraz zainstaluj w naczyniu. Faza drenowania jest konieczna. Po przygotowaniu, schłodź i spożyj w ciągu 2 dni.