PATELNIA TEFAL HERITAGE WOK - uszkodzony rant
Uszkodzenie widoczne na zdjęciu
Dno proste, rączka nie uszkodzona
Dostosowane do wszystkich rodzajów kuchenek, włącznie z kuchenkami indukcyjnymi.
Patelnie na indukcję z nową powłoką nieprzywierającą Titanium PRO która gwarantuje wyjątkową odporność na zarysowania nawet przy użyciu metalowych akcesoriów. Dzięki wyjątkowym właściwościom nieprzywierającym powłoki możliwe jest smażenie praktycznie bez użycia tłuszczu. Gruby spód indukcyjny gwarantuje wyjątkowo równomierną dystrybucję ciepła oraz odporność na odkształcenia i deformacje. Nowy, łatwiejszy w użytkowaniu wskaźnik Thermo-spot pozwala na smażenie w optymalnej temperaturze i zachowanie maksimum smaku oraz składników odżywczych. Charakterystyczną cechą patelni z linii Talent Pro jest nowoczesny, unikalny design powłok z efektem holograficznym 3D, pasujący do każdej kuchni oraz nienagrzewająca się rączka z insertem ze stali nierdzewnej.
Dane i zalety produktu :
- Smaczne i zdrowe potrawy dzięki linii produktów Talent zaprojektowanej, by zapewniać dłuższą od innych produktów trwałość dzięki zastosowaniu twardej podstawy Titanium Excellence gwarantującej niemal dwukrotnie dłuższą trwałość niż podobne patelnie!
- Patelnia przystosowana do kuchenek gazowych, elektrycznych, ceramicznych i halogenowych oraz indukcyjnych
- Patelni można używać w piekarniku do temperatury 260 stopni Celsjusza
- Gruby spód indukcyjny gwarantuje szybką i równomierną dystrybucję ciepła oraz maksymalną odporność na odkształcenia dna patelni.
- Do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek, włącznie z indukcyjnymi - Gruby spód zapewnia perfekcyjna dystrybucję ciepła i najwyższą odporność na odkształcenia.
- Wkładka ze stali nierdzewnej.
- Wyprofilowany brzeg ułatwiajacy przelewanie
- Nowa powłoka Titanium Excellence jest o +50% bardziej wytrzymała vs. powłoka Titanium Pro. Powłoka Titanium Excellence wytrzymuje do 48 000 cykli! Czyli aż 12 lat intesywnego użytkowania!
Nowa powłoka Titanium Excellence - wyjątkowo wytrzymała i odporna na zarysowania. Smażenie bez użycia tłuszczu.
- smażenie bez tłuszczu – ZDROWE SMAŻENIE
- Odporne na odkształcenia
- Grube dno indukcyjne - równomierna dystrybucja ciepła oraz odporność na odkształcenia i deformacje
- Grube dno INDUKCYJNE (4,5 mm) z dyskiem ze stali ferromagnetycznej
- Rączka – nienagrzewająca się z insertem ze stali nierdzewnej
- Głęboka - 5,7cm
- Wewnątrz patelni wskaźnik idealnej temperatury smażenia Thermo-Spot - Odkryj sekret doskonałego gotowania z Thermo-Spot®! Wiesz, że odpowiednie nagrzanie patelni jest kluczowym elementem doskonałego gotowania? Musisz nagrzać patelnię tak jak nagrzewasz piekarnik przed pieczeniem, jeżeli chcesz osiągnąć najlepsze wyniki gotowania. Thermo-spot® zawiera wskaźnik ciepła, który pomaga w gotowaniu posiłków dla najbliższych w całkowicie bezpieczny sposób.
Jak to działa?
To proste. Na środku patelni znajduje się czujnik, który staje się czerwony po osiągnięciu optymalnej temperatury do gotowania. Przed nagrzaniem wzór Thermo-Spot® jest wyraźnie widoczny. Po osiągnięciu optymalnej temperatury kolor zaczyna się zmieniać. Kiedy temperatura jest optymalna, wzór Thermo-Spot® staje się mocno czerwony, zapewniając jednolitą i idealną temperaturę do gotowania wszystkich posiłków. Thermo-Spot® jest dostępny w większości patelni Tefal, patelni do smażenia i urządzeń elektrycznych (na przykład Plancha lub grill).
Thermo-Spot staje się czerwony gdy patelnia jest gotowa
do użytku (180/190°C)
- Potrawy smakują lepiej jeśli są smażone w odpowiedniej temperaturze
Gdy smażymy we właściwej temperaturze (nie za wysokiej!), potrawy zachowują nie tylko maksimum smaku, ale i składników odżywczych oraz witamin
Rekomenduje się smażenie w temperaturze poniżej 230°C, nie powstają wtedy szkodliwe związki, które mogą wywoływać efekty szkodliwe dla zdrowia
Najlepszy smak (zachowanie pełni smaku!) Najlepsza konsystencja (soczyste!) Najlepszy wygląd (piękny kolor bez przypalenia!)
Przykłady ‘’krytycznych temperatur’’ różnych olejów.
Olej z orzeszków ziemnych - 232 [°C]
Olej rzepakowy - 204 [°C]
Oliwa z oliwek - 242 [°C]
Olej słonecznikowy - 232 [°C]
Kiedy Thermo-spot staje się całkowicie czerwony, zmniejsz ogień/moc kuchenki tak aby utrzymać tą którą już osiągnęła patelnia, zabepieczy ją to przed nadmiernym rozgrzaniem oraz przypaleniem smażonej potrawy.
- Dno indukcyjne:
Kompatybilne z wszystkimi rodzajami kuchenek w tym indukcyjnymi
Równomierna dystrybucja ciepła
Odporność na odkształcenia i deformacje
Odporność na nagłe zmiany temperatur