TECHNEAU MINI SEPARATOR TŁUSZCZU PODZLEWOWY 55L
Dlaczego należy stosować separatory tłuszczów?
- - Tłuszcze są substancjami, które w dużym stopniu zanieczyszczają kanalizację, zatem konieczne jest ich przechwycenie zanim przedostaną się do sieci kanalizacyjnej.
- - Tłuszcze znajdują się przede wszystkim w ściekach pochodzących z restauracji, kuchni zbiorowego żywienia oraz w ściekach pochodzących z przemysłu rolno-spożywczego.
Mini separator tłuszczu GM1E, objętość 55 litrów.Specjalny model "podzlewowy".
Podzlewowy mini separator tłuszczu o objętości 55 l wykonany z polietylenu przeznaczony do małej gastronomii zatrzymuje tłuszcze i resztki stałe będące pozostałościami po posiłkach w kuchniach zbiorowego żywienia. Urządzenie bardzo przydatne w restauracjach, barach, małych stołówkach.
Główne cechy
- Zbiornik z polietylenu wykonany techniką odlewu rotacyjnego, dzięki czemu ścianki są dużej grubości co gwarantuje dobrą wytrzymałość mechaniczną.
- Mufy wylotu i wlotu wykonane z PCV z uszczelkami nitrylowymi.
- Pokrywa z polietylenu zamykana 6 śrubami, wyposażona w owalną uszczelkę zapewniającą całkowitą szczelność.
- Separator tłuszczu posiada znak CE i tym samym respektuje warunki zawarte w aneksie ZA normy PN-EN 1825-1
Separowanie tłuszczów odbywa się 2-stopniowo: w pierwszej fazie ścieki wpadają do osadnika, gdzie prędkość przepływu ścieku zostaje wyhamowana, dzięki czemu ciecz oddziela się od części stałych ścieków. Następnie tłuszcze (lżejsze od wody) unoszą się na powierzchni komory. Syfon wylotu zatrzymuje tłuszcze w separatorze.
Wystawiamy Faktury VAT !!!