Tasak i nóż rzeźniczy do kości, mięsa i warzyw
Uniwersalny tasak i nóż rzeźniczy do kości mięsa i warzyw.
Tasak to duży nóż, który różni się kształtem, ale zwykle przypomina siekierę o prostokątnym ostrzu. Jest on w dużej mierze używany jako nóż kuchenny lub rzeźniczy. Ten uniwersalny model jest głównie przeznaczony do rozłupywania dużych kawałków miękkich kości i krojenia grubych kawałków mięsa i twardych warzyw.
Do czego służy tasak do mięsa, kości i warzyw?
Tasak dla kuchni to wszechstronne narzędzie, które pozwoli ci zmiażdżyć, zmielić, pokroić, a nawet skalować każde mięso, które masz w kuchni. Szczególnie przydatne przy zakupie całych kawałków mięsa, które nadal zawierają kości.
Tasak posiada dwie przestrzenie ostrza do cięcia; dolna część bliżej uchwytu, zaprojektowana jest dla kości, górna do innych cięć kuchennych.
Szczegóły uniwersalnego noża - tasaka rzeźniczego:
- Materiał ostrza noża: STAL DAMASCEŃSKA, nierdzewna
- Styl projektowania: nowoczesny, Glam, Morden Luxury
- Typ noża: tasak dla szefa każdej kuchni, tasak rzeźniczy
- Długość całkowita: 27,5 cm, Długość ostrza: 19 cm
- Wysokość ostrza: 8,2 cm, Pojedyncza waga brutto: 0,325 kg
- Nazwa marki: LBA, numer modelu: RSR22146
- Kolor: czarny, EAN: 6974192540016
W naszym zestawie:
- Tasak uniwersalny do kości, warzyw i mięsa, czarny kolor,
- Pudełko, kolorowe z nadrukami, Dodatkowo dodajemy free! trwałą osłonę – pochwa na ostrze tasaka, doskonała do przechowywania w szufladzie kuchennej. Prezentacje na zdjęciach.
- Ochraniacz na ostrze to materiał plastyczny, rękaw na nóż polarowy ABS + flokowanie wewnątrz, ekologiczny,
- Kluczowa cecha osłony na ostrze: trwałe narzędzia kuchenne,
- Kluczowa cecha 2 osłony na ostrze: uniwersalna osłona noża,
- Grubość materiału osłonki: 5,5 mm.
Kiedy należy używać tasaka?
Oferowany tasak poradzi sobie z ciężkimi warzywami, takimi jak różne odmiany warzyw dyniowych i korzeniowych, z większą siłą niż nóż szefa kuchni lub nóż Santoku. Oprócz łamania ścięgien i kości, tasaki mogą być również używane do rozdrabniania, mielenia i krojenia różnych innych produktów spożywczych.
Dlaczego chińscy kucharze używają tasaków?
Tasaki są znane jako siekacze, ale ten model zawiera powierzchnię dostosowaną do cięcia i siekania kości oraz przecinania tkanki łącznej.! Oraz dwa w jednym, miękkich elementów. Jedna przestrzeń do siekania kości wołowych, wieprzowych i drobiowych oraz przecinania tkanki łącznej. Druga przestrzeń, aby jej nie uszkodzić, do czystego mięsa i warzyw.
Jaka jest różnica między nożem szefa kuchni, a nożem rzeźniczym i tasakiem?
Ten tasak posiada wszechstronność i łatwość użytkowania co sprawia, że jest niezbędny w każdej domowej kuchni. Nóż rzeźniczy jest czasem nieporęcznym i ciężkim narzędziem służącym do przecinania grubego mięsa lub kości. Ten tasak nie potrzebuje dużej precyzji, by go używać, a przebija duże kawałki mięsa, kości i warzyw.
Pochwa na nóż, dodajemy jako extra element free: to idealny sposób na przechowywanie noży w kuchennej szufladzie podczas biwakowania, podróży lub w dowolnym miejscu. Niezależnie od tego, czy Twoje noże są przechowywane w szufladzie, czy w torbie na noże, pochwa zapewni im bezpieczeństwo.