Migdały są idealną przekąską między posiłkami, ale również stanowią nieodłączny element ciast oraz deserów.
W przemyśle piekarskim znajdują zastosowanie jako masa migdałowa.
Przerabiane są również na marcepan. Z nasion migdała tłoczy się bardzo smaczny olej migdałowy.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość odżywcza produktu: w 100g
- Wartość energetyczna: 2393 kJ/572 kcal
- Tłuszcz: 52g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,74g
- Węglowodany: 20,5g
- W tym cukry: 4,2g
- Błonnik: 12,9g
- Białko: 20g
- Sól: 0,04g
- Witaminy i składniki mineralne: w 100g
- Ryboflawina (Witamina B2): 0,78mg
- Niacyna (Witamina PP): 3,4mg
- Witamina E: 224mg
- Fosfor: 454mg
- Żelazo: 3mg
- Miedź: 1mg
- Mangan: 1,7mg
- Cynk: 3,19mg
- Magnez: 269mg
Skład:
Płatki migdałowe 100%
Objętość:
50g
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, selera, dwutlenku siarki SO2 oraz różnych orzechów
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.