Pestki moreli gorzkie
UWAGA: Zawarty w pestkach moreli kwas cyjanowodorowy może doprowadzić do zatruć. Zalecana przez Unię Europejską dzienna dopuszczalna ilość pestek, które można spożyć bez nieprzyjemnych efektów ubocznych wynosi 1-2 sztuki.
Kraj pochodzenia: Tadżykistan
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 50 g % RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 2539 kJ / 613 kcal 1270 kJ / 307 kcal 15 %
Tłuszcz 51 g 25,5 g 36 %
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3 g 2,15 g 11 %
Węglowodany 13 g 6,5 g 3 %
- w tym cukry 0 g 0 g 0 %
Błonnik 0,8 g 0,4 g -
Białko 25 g 12,5 g 25 %
Sól** < 0,01 g < 0,01 g < 1 %
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.