Targroch - Olej kokosowy rafinowany 500 ml
Olej kokosowy rafinowany idealny do smażenia, gotowania, pieczenia, nie zmienia smaku potraw.
Olej kokosowy rafinowany, oczyszczony idealnie nadaje się do:
- smażenia - dzięki wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych idealnie nadaje się do smażenia w wysokich temperaturach. Nie przypala się oraz nie zmienia smaku przyrządzanych na nim potraw.
- pieczenia - jest doskonałym zamiennikiem masła i margaryny w domowych wypiekach.
- gotowania - idealnie nadaje się do przyrządzania orientalnych potraw, wydobywając z nich pełnię smaku i aromatu.
Olej kokosowy można stosować jak masło i smarować nim m.in. chleb. Ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. W związku z tym, że olej kokosowy rozpuszcza się w temperaturze ok. 26 stopni C, może być też dodawany do dressingów i sosów sałatkowych, oczywiście z umiarem.