Migdały mają szerokie zastosowanie. Sprawdzą się jako idealny dodatek do owsianek, musli, wypieków (np. makowca, sernika), deserów (np. lodów, naleśników), ale również jako dodatek do dań obiadowych.
Składniki
Migdały w skórce
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 50 g %RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 2424 kJ / 579 kcal 1212 kJ / 290 kcal 15 %
Tłuszcz 49,93 g 25 g 36 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,35 g 2,8 g 14 %
Węglowodany 21,55 g 10,78 g 4 %
- w tym cukry 4,35 g 2,18 g 2 %
Błonnik 12,5 g 6,25 g -
Białko 21,15 g 10,6 g 21 %
Sól** < 0,01 g < 0,01 g < 1 %
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.