Targroch Karob proszek - 500 g
ZAMIENNIK KAKAO
KAROB - MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO
Wygląda i smakuje jak kakao, jednak z biologicznego punktu widzenia ma niewiele wspólnego z nasionami owoców kakaowca. Nazywany jest drzewem karobowym, ceratonią, szarańczynem strąkowym lub mączką chleba świętojańskiego.
- Wśród dietetyków i miłośników zdrowej żywności dominuje przekonanie, że szarańczyn jest lepszą wersją kakao.
- Posiada naturalnie słodki smak, nie zawiera kofeiny i alergenów, za to dostarcza wiele witamin z grupy B oraz sporo składników mineralnych, takich jak wapń, potas i selen.
- Jego czekoladowo-karmelowa nuta doskonale podkreśla smak ciast i słodkich deserów.
Karob jest naturalnym źródłem:
- Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Wapnia - pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
- Potasu - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Składniki:
Zmielone ziarna karobu
Ważne:
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych organizmów.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Polska