Kakao kruszone 100 g
Surowe ziarna kakaowca to produkt o wysokiej zawartości antyoksydantów, witamin oraz substancji odżywczych. Oprócz bogactwa antyoksydantów w składzie surowych ziaren kakao znajdziemy takie składniki, jak witamina C oraz witaminy z grupy B, żelazo, cynk, potas oraz magnez.
Surowe ziarna kakaowca mają dość gorzki smak, do którego trzeba się początkowo nieco przyzwyczaić.
Po zmieleniu możemy je jednak z powodzeniem dodawać do jogurtów, owsianki, koktajli, granoli, a także do domowych wypieków.
Składniki:
Pokruszone ziarna kakao.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- wartość energetyczna 2713 kJ 646 kcal
- tłuszcz 46 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 30 g
- węglowodany 33 g
- w tym cukry 0 g
- błonnik 20 g,
- białko 15 g
- sól 0 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Ostrzeżenia i pozostałe informacje:
Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych organizmów.
Dane producenta/dystrybutora:
TAR-GROCH-FIL T.Krakowski, M.Kijowski, E.Drożdż, J.Drożdż Sp.J.