Targroch Amarantus ekspandowany 500g Popping
Składniki: Ekspandowane nasiona amarantusa
Zastosowanie
Amarantus ekspandowany możemy dodawać do mleka, jogurtu, deserów, sałatek, ciast, płatków, musli, lub spożywać samodzielnie jako przekąskę lekko posłodzoną miodem.
Amarantus ekspandowany jest naturalnym źródłem:
> Witaminy C – która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
> Fosforu – który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów.
> Magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
> Żelaza – który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Cynku – pozwala zachować zdrowe włosy , paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia.
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 50 g %RWS* w 50 g
- Wartość energetyczna 1622 kJ / 385 kcal 811 kJ / 193 kcal 10 %
- Tłuszcz - 7,5 g; 3,75 g; 5 %
- -w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,8 g; 0,9 g; 5 %
- Węglowodany - 57,5 g; 28,75 g; 11 %
- -w tym cukry - 2,2 g; 1,1 g; 1 %
- Błonnik - 14 g; 7 g; -
- Białko - 5 g; 7,5 g; 15 %
- Sód - < 0,001 g; 0,0005 g; < 1 %
Witaminy i składniki mineralne
W 100 g %RWS* w 100 g W porcji 50 g
- Witamina C - 4,2 mg; 5 %; 2,1 mg
- Witamina E - 1,19 mg; 10 %; 0,6 mg
- Fosfor - 557 mg; 80 %; 279 mg
- Magnez - 248 mg; 66 %; 124 mg
- Żelazo - 7,61 mg; 54 %; 3,8 mg
- Cynk - 2,87 mg; 29 %; 1,44 mg
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Masa netto: 500g
Konfekcja: w Polsce przez Tar-Groch-Fil Sp. J.; Zakliczyn, doypack (umożliwia wielokrotne zamykanie) lub zgrzewany worek . Szata graficzna zmienna.
Data minimalnej trwałości: nie mniej niż 3 miesiące
Kod produktu: {{TARGRO-POPPINGAM-500}}