Serdecznie witamy na auakcjach Bioryneczek.
Taragui con Palo klasyczna argentyńska Yerba Mate
Klasyczna, mocna argentyńska yerba mate, ciesząca się sympatią i uznaniem doświadczonych mateistów z całego świata. Taragui to jedna z najsłynniejszych i najbardziej rozpoznawalnych - obok np. Yerba Mate Amanda Elaborada - argentyńskich marek yerba mate.
Yerba Mate Taragui jest od lat 20' XX wieku uprawiana i zbierana na słynnej argentyńskiej plantacji Las Marias.
Taragui con Palo to susz składający się z wyselekcjonowanych liści i patyczków ostrokrzewu paragwajskiego, którego uprawa, zbiór, suszenie oraz pakowanie odbywają się w warunkach ekologicznych, spełniających normy organiczności.
Warto również nadmienić, że patyczki i liście są suszone bez użycia dymu, co szczególnie zainteresuje miłośników egzotycznego smaku i aromatu bez nuty dymu. Zarówno smak jak i zapach Taragui con Palo jest niezwykle intensywny oraz wielowymiarowy - smak naparu jest uznawany przez smakoszy z całego świata za kwintesencję tradycyjnego, rasowego smaku yerba mate, a inspirujący aromat nie ma sobie równych.
Taragui con Palo to napój, który daje szybki i długotrwały zastrzyk energii. Jej działanie pobudzające, korzystny wpływ na koncentrację oraz zwalczanie zmęczenia, znużenia czy senności zjednały jej grono wielbicieli na wszystkich kontynentach.
Składniki: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 100%.
Kraj pochodzenia: Argentyna
Sposób parzenia: susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Serdecznie polecamy zespół Bioryneczek.