TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) BEZGLUTENOWA BIO 400 g - BIO PLANET
BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE
SKŁADNIKI tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYch i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1507 kJ / 355 kcal Tłuszcz - 0,02 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 88 g, w tym cukry - 3,4 g Białko - 0,2 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Kraj pochodzenia: Kambodża
- Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 15.00
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 5.00
- Masa netto (g): 400
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 180
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 8.00
- Producent: BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE
- Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach)
- CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP): Kambodża
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)