Tapioka Perły 200g
SKŁADNIKI:
- tapioka perły 100%
- informacja alergenna: może zawierać gluten, orzechy i sezam
ZASTOSOWANIE:
Perełki skrobiowe przygotowane ze skrobi z korzenia manioku o neutralnym smaku i zapachu najczęściej wykorzystuje się do zagęszczania zup, sosów oraz jako bazę do deserów, puddingów lub herbaty "bubble tea". Drobne kuleczki tapioki są naturalnie bezglutenowe, a także lekkostrawne.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Perełki namoczyć w wodzie (2h) a następnie gotować (15- 20 min). Kiedy tapioka jest półprzeźroczysta i przybierze żelową konsystencję jest gotowa do spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W W 100g:
- Wartość energetyczna: 1485kJ/350kcal
- Tłuszcz: 0,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
- Węglowodany: 86g w tym cukry: 0,5g
- Białko: 0,5g
- Sól: 0,1g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.