TAPIOKA MĄKA Z TAPIOKI NATURALNY ZAGĘSTNIK 500g TARGROCH
Targroch
Mąka z tapioki
Mąkę z tapioki poleca się do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów.
Sposób przygotowania
Tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 minut. Następnie ugotować w tym samym płynie do miękkości na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając.
Wartość odżywcza produktu w 100 g
- Wartość energetyczna 1524kJ / 364 kcal
- Tłuszcz 0,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 91 g
- w tym cukry 0 g
- Błonnik 0 g
- Białko 0,1 g
- Sól** 0,1 g
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Ostrzeżenia i pozostałe informacje:
Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych organizmów. Firma posiada certyfikat HACCP.
Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Kraj pochodzenia: Indie/Tajlandia
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.