Tanzania AA Kilimanjaro
Miejsce pochodzenia: Afryka
Rodzaj: Mielona
Waga: 1000 g
Smak: Wyjątkowa kawa z Tanzanii, którą cechuje delikatna kwaskowatość oraz nuty czekolady, cytrusów i cukru trzcinowego
Aromat: Herbaciany z finiszem czekoladowym
Zastosowanie: Ekspresy ciśnieniowe, ekspresy przelewowe, parzenie tradycyjne, alternatywne metody zaparzania
Arabika Tanzania AA Kilimanjaro uprawiana jest na zboczach góry Kilimandżaro na wysokości od 1040 do 1500 m n.p.m. Plantatorzy uprawiają Tanzanie metodami tradycyjnymi na żyznych, wulkanicznych glebach zbocza góry. Dzięki optymalnym warunkom klimatycznym panującym w tym rejonie, arabika uzyskuje wyjątkowy smak i aromat. Arabika Tanzania AA przetwarzana jest metodą na mokro w małych gospodarstwach rolnych. Oznaczenie AA stosowane jest do określenia najwyższej jakości ziaren. Napar przygotowany z arabiki Tanzania AA Kilimanjaro charakteryzuje się cytrusowym smakiem. W rezultacie, Tanzania jest kawą o wysokiej kwaskowatości, jednak niższej niż kawy pochodzące z Kenii.
Kawa przygotowywana jest pod indywidualne zamówienie klienta w Palarni Kawy Cafe Ina w Gdyni dlatego też jest zawsze świeża i najwyższej jakości. Kawa przygotowywana pod indywidualne zamówienie nie podlega zwrotowi.