Produkt jest dostępny kolor czarny .
Gliniany piec w kształcie dzbana używany w Indiach oraz innych regionach południowej Azji, opalany węglem drzewnym lub drewnem Temperatura pieczenia osiąga do 480°C.
Potrawy przygotowane w piecu mają niepowtarzalny smak i bardzo bogaty aromat. Zazwyczaj opieka się w nim różne gatunki mięsa wcześniej marynowane, a także owoce morza i warzywa, można w nim również upiec chleb lub ciasta, pierogi np. z makiem czy serem.
Ze względu na wysoką temperaturę i krótki czas pieczenia, przygotowywane dania są chrupkie i soczyste.
Kamień Tandyr
Wysokość z pokrywą: 98 cm
Wysokość bez pokrycia: 75 cm
Głębokość: 50 cm
Szerokość: 48 cm
Szyja: 30 cm
Grubość ściany: 6,5 cm
Objętość Tandyr: 60 l
Waga: 110 kg
Dla firmy do 15 osób
Wyposażenie:
pierścień krzyżowy - 1 szt
pogrzebacz - 1 szt
szufelka - 1 szt
hak do mięsa - 1 szt
komplet do szaszłyków - 6 szt
wzmocniony stojak na stopy