Stałe ciśnienie 30 funtów: nasz tamper do kawy jest wyposażony w 2 współdziałające sprężyny o stałej sile, oferuje optymalną siłę zacierania 30 funtów, nie wymaga regulacji ciśnienia. Nasz tamper 51 mm jest idealny zarówno dla początkujących, jak i profesjonalistów.
Uchwyt z litego drewna: tamper do kawy składa się z podstawy wykonanej ze stali nierdzewnej 304 z uchwytem wykonanym z brazylijskiego drzewa różanego. Uchwyt jest zdejmowany i łatwy do czyszczenia. Ergonomiczny uchwyt wygodnie leży w dłoni i umożliwia łatwe ubijanie zmielonej kawy.
Ulepszona konstrukcja: w porównaniu do dostępnych na rynku tamperów sprężynowych 51 mm, ten produkt posiada okrągłą przegrodę. Gwarantuje ona, że tamper jest dociskany pionowo w dół, aby uniknąć przechylenia powierzchni krążka kawy z powodu niepionowego kąta siły. Idealne ubijanie w pionie nawet przez różne osoby.
Falista konstrukcja: podstawa tampera do espresso 51 mm ma falisty kształt, falista konstrukcja umożliwia większy kontakt między wodą a kawą w proszku, co przyczynia się do większej szybkości ekstrakcji. Ten tamper do espresso jest miłym prezentem dla każdego fana gotowania domowego baristy i kawy, szczególnie dla początkujących baristów lub profesjonalistów.