Termometr do mięsa RETRO Tala Błękitny, kremowy, srebrny
Aby uzyskać najlepszy efekt pieczenia, należy przed wstawieniam do piekarnika wbić termometr w najgrubszy kawałek mięsa na głębokość 4-5 cm, z dala od kości lub chrząstki. Ustawić frontem do drzwiczek piekarnika, by móc obserwować wskazania termometru.
Termometr ma podziałkę w stopniach Celsjusza (60-90 stopni) i Fahrenheita (140-190 stopni). Na obudowie ze stali nierdzewnej podano wskazania stopnia upieczenia mięsa i konkretnej temperatury (wołowina rare, medium, well done, szynka, drób).
Uważać na ostrą końcówkę termometru - ostrożnie wyjąć z opakowania i przechowywać w bezpiecznym miejscu.
Myć mokrą szmatką z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
Kolor
Błękitny, kremowy, srebrny
68,00 zł