Sos ostrygowy w dużym ekonomicznym gastronomicznym kanistrze o pojemności 4500ml firmy Maekrua.
Sos produkowany z wyciągu z ostryg, służący w kuchni orientalnej jako dodatek do dań smażonych, makaronów, sosów oraz marynat.
Składniki: Ekstrakt ostrygowy 30%, cukier, sól, woda, sos sojowy (soja, mąka pszenna, sól), zmodyfikowana kukurydza, skrobia kukurydziana, regulator kwasowości E575, konserwant E211.
Informacje dodatkowe: Produkt zawiera ekstrakt ostrygowy, soję i mąkę pszenną - informacja dla alergików.
Produkcja: Tajlandia
Wartości odżywcze w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: 284kJ/67kcal
Tłuszcz 0g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g,
Węglowodany 16,5g,
w tym cukry 11,2g,
Białko 0,2g,
Sól 8,3g.
Masa netto: 4,5L