Tajska Ostra Czerwona Pasta Curry Red Curry Paste Mały Słoik 115g MR. MING
Opis: Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Mr. Ming znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.
Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry?
Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.
Pasty curry Mr. Ming są przyjazne dla wegetarian i wegan, bezglutenowe, bezmleczne i bez konserwantów.
Składniki: trawa cytrynowa 20%, czosnek 20%, galangal, szalotka, sól, czerwona papryka chili, liście limonki, kmin rzymski.
Produkcja: Tajlandia
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 322kJ/77kcal,
Tłuszcz 24g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8g,
Węglowodany 8,8g,
w tym cukry 0g,
Błonnik 12,9g,
Białko 5g,
Sól 11,5g.
Masa netto: 115g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca. Po otwarciu przechowywać w lodówce.