Tajemnice kościelnych kuchni
- Autor: Josef Imbach
- Rok wydania: 2003
- Wydawnictwo: PAX
- Oprawa: twarda
- Liczba stron: 231
- Stan pozycji: Dobry (lekkie ślady użytkowania)
- EAN / ISBN: 9788321116785
Poniżej odnajdziesz informacje na temat naszego systemu ocen.
Standard jakości Bookway
Stosujemy wstępne selekcjonowanie pozycji do sprzedaży oraz trzystopniowy system ocen.
Skala ocen książek:
- Bardzo dobry (brak lub minimalne ślady użytkowania)
- Dobry (lekkie ślady użytkowania)
- Średni (podniszczenia)
------------------------------------------------
Skala ocen płyt (nośnika):
- Znakomity (bez rys)
- Bardzo dobry (nieznaczna ryska lub ryski)
- Dobry (lekkie zarysowania)
- Średni (zarysowania)
Skala ocen płyt (opakowania):
- Bardzo dobry (nieznaczne podniszczenia)
- Dobry (podniszczenia)
- Średni (znaczne podniszczenia)
Mogą także pojawić się płyty w stanie Nowa (w folii)
Pozycje są wnikliwie sprawdzane pod kątem ewentualnych wad, które uwzględniamy w uwagach. Wszystkie pozycje sprawdzamy dodatkowo przed wysłaniem do Klienta.
Szwajcarski teolog, a prywatnie ironiczny hobbysta kulinarny, znany już Czytelnikowi polskiemu z publikacji wydanych w IW Pax: "Kuchnia", "Kościół i rozkosze gotowania" oraz "Przysmaki papieży i prałatów" wertuje archiwa klasztorne (głównie niemieckie, szwajcarskie i włoskie), odkrywając smakowite przepisy, ale także wyśmienite anegdoty. Z własciwą sobie swadą opowiada, co mówił Luter o warzeniu piwa, jak poszczono w klasztorach, czym zajmowali się tajni papiescy kucharze... Od lektury trudno się oderwać - jak od pysznej potrawy.