Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 22,00 zł
- Zioła na potencję "Rycerski Korzeń" - sasztka
- 31,99 zł z dostawą
- 27,00 zł
- Zioła na libido kobiet "Miłosny Kociołek" - puszka
- 36,99 zł z dostawą
- 27,00 zł
- Zioła na bezsenność "Sen Nocy Letniej" - puszka
- 36,99 zł z dostawą
Tajemnica Dziadka Stanisława - zioła do szynki (5949026730)
Sprzedający Browin_pl
poleca 99,50%
|
1851
Opis
Tajemnica Dziadka Stanisława - zioła do szynki na 5 kg
Skład: Pieprz biały mielony, gałka muszkatołowa, kolendra, słodka papryka, imbir, kardamon, liść laurowy, goździki.
Masa netto: 38 g
Minimalny termin przydatności to 31-03-2016
Symbol: 310003
Stawka VAT: 8%
Pstrągi w zalewie peklującej.
- 4 pstrągi
- 3l zimnej wody
- 140 g soli
- 100 g cukru
- 20 g kopru suszonego
- 5 g pieprzu
Z podanych składników sporządzamy zalewę peklującą. Ryby dokładnie myjemy i umieszczamy w niej na ok.10 godzin w chłodnym miejscu (np.: w lodówce).
Po tym czasie ryby wyjmujemy i obsuszamy (aby się dobrze uwędziły, a nie ugotowały). Posypujemy do smaku ziołami tradycyjnymi firmy Browin.
Ryby wędzimy na ciepło ok. 40-50 minut w wędzarni z termometrem.
Proponujemy do wędzenia zrębki czereśniowe lub bukowe.
PRZEPIS NA BIAŁĄ PODWĘDZANĄ KIEŁBASĘ
– 3 kg łopatki
– 0,5 kg wołowiny
– 0,5 kg słoniny lub boczku
– 300 ml zimnej wody
– jelita wieprzowe
– 80 g soli
– przyprawy Browin do białej kiełbasy (Specjał Babci Emilii)
ewentualne (czosnek, pieprz, majeranek)
Jelita przed użyciem dobrze płuczemy pozbywając się konserwującej je soli , a następnie pozostawiamy do namoczenia w wodzie o temp. ok. 30 C na 20 min.
Łopatkę oraz słoninę/boczek mielimy na maszynce używając sita o wielkości oczek 8 oraz 10 mm. Wołowinę mielimy przynajmniej dwukrotnie na najmniejszych oczkach, następnie dodajemy do niej zimną wodę i dokładnie wyrabiamy, tak aby powstał z niej kleik. Wszystkie porcje mięsa łączymy z sobą, dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy.
Po przygotowaniu mięsnego farszu napychamy nim jelita, formując kiełbaski, czynność ta znakomicie ułatwi nam nadziewarka do kiełbas.
Surową kiełbasę pozostawiamy na godzinę do obsuszenia (najlepiej zawieszając ją w chłodnym, przewiewnym miejscu).
W tym czasie przyszykowujemy wędzarnie, umieszczamy w niej zrębki wędzarnicze, które nadadzą odpowiedni aromat i kolor kiełbasie (polecamy śliwę lub gruszę). Kiełbasę wędzimy na ciepło w temperaturze do 75 C przez ok. 50 min. Po tym czasie kiełbasy nie studzimy, tylko przenosimy bezpośrednio do parzenia. Woda w czasie w sadu kiełbasy powinna mieć już 75 C i tą temperaturę utrzymujemy przez 10 min. Po tym czasie kiełbasa jest gotowa do spożycia.
- Masz pytania ?
- chętnie na wszystkie odpowiemy
- Pon - Pt od 8.00 do 18.00
+48 42 2323230
allegro@biowin.pl
Pon - Pt 8.00 - 18.00
Sobota - 8.00 -15.00
Browin
Ul. Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź
- Kurier Pobranie - 13zł
Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z moim regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją mojego regulaminu.
Wpłaty prosimy wykonywać za pośrednictwem allegro lub przelewem tradycyjnym.
Nr konta
77 1600 1462 0008 1451 3748 3135
Regulamin dostępny na naszej stronie o mnie.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.