Jajczarstwo
Tadeusz Trziszka (red.)
- Rok wydania: 2000
- Rodzaj okładki: Twarda
- Autor: Tadeusz Trziszka (red.)
- Stan: Z uszkodzeniami
- ISBN: 8387866679
- Wymiar: 17cm x 24cm
- Nr wydania: -
- Seria: -
- Ilość stron: -
- Waga: 1.09 kg
- Indeks: -
- TIN: T05216231
- Status: Z uszkodzeniami
- Obwoluta/Oprawa: uszkodzona / naderwana
- Grzbiet: naderwany
Podręcznik przewidziany został dla studentów Akademii Rolniczych, wydziałów i kierunków technologii żywności i żywienia człowieka, biotechnologii, weterynarii, biologii i hodowli zwierząt, zootechniki; Akademii Ekonomicznych i Politechnik – kierunku chemia i technologia żywności oraz towaroznawstwo. Ponadto książka ta przydatna będzie dla słuchaczy studiów podyplomowych o profilu zootechniczno-weterynaryjnym i technologicznym. Również skorzystają z niego pracownicy przemysłu przetwórstwa jaj, producenci i dystrybutorzy surowca jajczarskiego, a także ci wszyscy, którzy interesują się wartością odżywczą i zdrowotną jaj oraz możliwością ich wykorzystania przemysłowego i kulinarnego. Podręcznik uwzględnia najnowsze osiągnięcia nauki i praktyki związane nie tylko z technologią jaj, ale i z zagadnieniami szeroko pojętej gospodarki żywnościowej i postępu technologicznego. Atrakcją książki jest ozdobiony kolorowymi fotografiami rozdział zawierający ciekawe przepisy na smaczne i różnorodne potrawy z jaj.
Objaśnienie do stanu: Z uszkodzeniami
Książki mogą posiadać niektóre z widocznych uszkodzeń, np. pęknięcia, zagięcia, postrzępienia, naderwania, ślady po taśmie, inne.